Pianoles

Harry Koopman heeft als pianodocent een uitstekende reputatie. De lessen worden gegeven in:
• Alkmaar (Baansingel) op maandag en vrijdag
• Zaandam (Westzijde 148, binnen FluXus) op dinsdag en woensdag
• Krommenie (Pelikaan, binnen FluXus) op donderdag

Voor iedereen

Ik geef al ruim 25 jaar pianoles. In Alkmaar, en op de muziekschool FluXus in Zaandam. Ik ben uiteraard een gediplomeerd pianoleraar, en ben na het behalen van de onderwijsbevoegdheid piano verder gaan studeren voor het diploma Uitvoerend Musicus Piano (en behaald..).
Pianoles voor iedereen betekent dan ook dat ik in staat ben om pianisten te begeleiden totaan het volgen van een conservatoriumopleiding. Momenteel heb ik ook leerlingen die eindexamen gaan doen aan de Schumann Academie.
Vroeger zat ik veel op het podium, nu minder, maar ik ken het klassieke repertoire door en door (met name Chopin) en speel het zelf.

Pianoles voor iedereen betekent echter dat ik leerlingen heb op alle niveau's, met verschillende ambities, verschillend repertoire, en van jong tot oud. Maar mocht er talent en mogelijkheden bij een leerling zijn, dan haal ik het er ook uit.

Heeft u vroeger gespeeld en heeft u iemand nodig om u weer 'op gang te brengen'? Heeft u een kind dat niet van de piano af kan blijven? Of wil je binnen nu en afzienbare tijd Yann Tiersen en Ludovico Einaudi leren spelen? Het kan allemaal.

Of wil je leren hoe je zelf al vrij snel Adele en Bruno Mars liedjes kan begeleiden? Dat kan ook. Zoals je op de Youtube video's kan zien ben ik zelf heel handig en kan leerlingen leren hoe ze zelf ook handig, of handiger kunnen worden met het spelen van muziek meer los van notenschrift. Muziektheorie maar dan praktisch toegepast zeg maar.

Er is wel een voorwaarde. En dat is dat je zelf thuis elke dag aan de piano bezig bent. Sommigen doen dat 20 minuutjes per dag, anderen veel langer, maar je moet thuis regelmatig spelen, anders werkt pianoles nooit.

Ook voor heel jonge leerlingen

Ik geef al les vanaf groep 2 van de basisschool, dus vanaf ongeveer 5 jaar oud. Op FluXus ben ik degene die is gespecialiseerd in onderwijs aan jonge kinderen en heb daar door de jaren veel ervaring en ook veel succes mee.


Harry / Ruby (FluXus Zaandam)
Harry / Ruby (FluXus Zaandam)

Les in Zaandam/Krommenie?

Dan kunt u beter op harrypiano.nl kijken. Daar is een speciale pagina ingericht voor aanmelden voor lessen in Zaandam en Krommenie binnen Muziekschool FluXus.

Naar harrypiano.nl

Steinway

U krijgt in Alkmaar les op een prachtige Steinway vleugel. In de leskamer staan twee Steinway vleugels naast elkaar waaronder een mooie Steinway D concertvleugel. Zie ook deze pagina.

Meer weten?

Wilt u kennismaken of een kort gesprek over pianoles, bel of mail dan even. Een kennismaking is uiteraard gratis, het heeft soms elementen van wat men een proefles noemt; ik vraag u vaak wel om wat voor te spelen, ik vertel over mijn werkwijze enz. Een zgn. 'proefles' behoort ook tot de mogelijkheden (niet gratis), al geldt sowieso dat de eerste lessen oriëntatielessen zijn.

logo Youtube

Youtube

De Youtube sectie op deze website is klaar! Met veel filmpjes van leerlingen. Kijk hier of klik het logo.